Lars-Ingvar Hydén, 67 år, Lund har avlidit. Hans närmaste är hustrun Anna-Kerstin och barnen Julia, Jenny och Martin med familjer.
Vi är många som känner sorg och bestörtning över Lars-Ingvar Hydéns bortgång.
Lars-Ingvar ”Hyddan” Hydén var född i Lund och det var också där han blev verksam. Redan i tonåren blev han en baddare på biljardspel och jag lärde tidigt känna honom som en glad fyr på Nedre Grands biljardsalonger (Gropen kallad) där han var stört omöjlig att besegra.
Han läste matematik och ekonomi på universitetet och arbetade därefter under några år som revisor.
Han gifte sig med sin Anna-Kerstin och vi kom att bli grannar på tredje våningen i ett hyreshus på Västergatan. Vi umgicks flitigt under trivsamma former och när han fick syn på min digra samling av bridgelitteratur fann han en ny utmaning i form av tävlingsbridge. Med sitt skarpa intellekt gjorde han snabba framsteg inom detta krävande gebit och inom några års tid hade han etablerat sig i Skåne-eliten.
Under tiden hade Lars-Ingvar också funnit sin rätta plats som lärare och pedagog. På den klassiska Spyken-skolan undervisade han i matematik och ekonomi.
Även om jag inte själv har någon erfarenhet av hans undervisning har det tydligt framgått att han var en mycket framgångsrik och respekterad lärare. Inte minst förstod man detta när man i hans sällskap ibland stötte ihop med gamla elever och såg hur dessa alltid bemötte honom med frimodighet och uppskattning.
Umgänget med Lars- Ingvar präglades av humor och glädje. Han var alltid vänlig och glad och hade oftast ett berömmande ord om sina medmänniskor.
Han hade också en talang för ordvitsar och blev ibland orättmätigt häcklad för sina så kallade äkta Hydénare, ordvitsar som vi nu kommer att sakna, liksom hans mejl med klipp från nätet, som allt som oftast lockade till glada skratt.
Till födelsedagar och skolavslutningar skrev han fyndiga texter till kända melodier, texter som oftast var helt på pricken och som han själv sjöng med en icke oäven stämma. Hans musikintresse var brett, även om Elvis var den stora idolen, och på senare år hade han tidvis ett eget litet rockband, samtidigt som han med framgång sjöng i en större kör.
Under de senaste trettio åren har han haft en framträdande position inom svensk elitbridge med oräkneliga nationella och internationella framgångar. Personligen uppfattar jag det som en av hans största bedrifter, när han i en observationstävling i Stockholm förra året lyckades spela så bra i par med ringrostig undertecknad, att vi blev uttagna att representera Sverige i veteran-EM i bridge i Dublin förra sommaren.
Det är ingen tvekan om att världen blivit mycket tråkigare efter Hyddans bortgång och att saknaden efter honom kommer att vara bestående.
Göran Levan